Dezinfectanti‎ > ‎

VIRKON S

VIRKON S

10 motive pentru a pune Virkon S în centrul biosecurităţii fermei de purcei


1. Virkon S este formula 'inovatoare' ce a redefinit biosecuritatea agricolă şi care esle lider în măsurile de Urgenţă pentru Controlul Bolilor

2. Aprobat de către guvernele din întreaga lume pentru a combate bolile majore, cum ar fi febra aftoasă, virusul PRRS, CVP2 și altele

3. Singurul dezinfectant de marcă la care se face referire în prestigiosul AUSVETPLAN în felul următor "Virkon®S e un dezinfectant modern cu proprietăţi virucide remarcabile"

4. Dezinfectantul pentru încălţăminte 'Gold Standard' - Virkon®S omoară agenţii patogeni de zece ori mai rapid decât cel mai apropiat competitor, chiar la temperaturi scăzute şi în prezenţa materiei organice3,4

5. S-a dovedit că ucide în fermă, dar şi în laborator – s-a dovedit independent în studiile de teren că este foarte eficient împotriva celor mai serioase ameninţări pentru animale - viruşii

6. Nu e nevoie să alternaţi Virkon®S – s-a dovedit independent că reduce potențialul de infecţiozitate cu tulpini super-rezistente de Salmonella

7. Profilul superior de siguranţă a operatorului asigură faptul că Virkon®S este convenabil pentru utilizatori şi poate fi pulverizat în prezenţa animalelor

8. Profilul de mediu - Virkon®S a fost formulat pentru a include ingrediente ce au fost selectate cu atenţie pentru abilitatea lor de a se degrada natural în mediul înconjurător

9. Uşor de transportat şi depozitat - Virkon®S poate fi transportat convenabil şi rapid pe calea ferată, pe cale maritimă sau aeriană cu nicio suplimentare a cheltuielilor pentru transport sau depozitare

10. Biosecuritatea într-un ambalaj unic – un sistem de biosecuritate foarte convenabil cu mai multe scopuri toate într-un singur pachet pentru suprafeţe, echipamente, autovehicule, dezinfecţia pe cale aeriană şi a sistemelor de furnizare a apei


Formula inovatoare – definiţia biosecurităţii de peste 25 ani.

Când Virkon S a fost lansat în 1986, era cel mai avansat dezinfectant agricol de la vremea respectivă. A fost unul dintre primii dezinfectanţi oxidativi folosiţi la ferme şi continuă să fie în frunte pentru biosecuritatea în fermele de purcei, acţionând cu succes împotriva a 500 de agenţi patogeni cauzatori de boli.

În peste 25 de ani, Virkon®S a stabilit noi standarde în multe aspecte importante ale biosecurităţii, de la îmbunătăţirea manipulării şi profilului de siguranţă al operatorului, la eficacitate dovedită la fermă şi flexibilitate în aplicare. La acestea se adaugă stabilitatea excelentă şi o perioadă lungă de valabilitate a formulei pe bază de pulbere, fiind uşor de înţeles de ce guvernele din lumea întreagă deţin stocuri de Virkon ® S cu scopul de a controla bolile în situaţii de urgenţă.

Virkon®S a fost dezvoltat iniţial de către Antec International pentru a se adresa în mod specific cerinţelor practice de biosecuritate ale fermei moderne şi producţiei de animale. După ce a identificat în mod corect faptul că viruşii vor deveni cea mai mare ameninţare la sănătatea animalelor, formula Virkon®S a folosit capacităţile puternice ale chimiei pe bază de peroxigen pentru a oferi un spectru larg, nou de eficienţă cu concentrare specifică împotriva agenţilor patogeni ce cauzează boli virale.

Virkon®S a fost lider în biosecuritatea producţiei de purcei ca un dezinfectant virucidal şi, ca o recunoaştere a acestei tehnologii inovatoare, DuPont a achiziţionat Antec în 2003.

 Selectat de guvernele din lumea întreagă

Virkon®S este o inovaţie ştiinţifică cu caracteristici de performanţă ce au definit standarde de biosecuritate. Deloc surprinzător, Virkon®S este selectat de către Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură şi de către Guverne din lumea întreagă pentru a asigura biosecuritatea şi pentru a întări partea neprevăzută din planificarea Controlului de Urgență al Bolilor (EDC). Planul AUSVETPLAN al Guvernelor australian şi neozeelandez este considerat ca probabil cea mai bună sursă de referinţă EDC. Virkon®S continuă să fie singurul dezinfectant de marcă la care se face referinţă în AUSVETPLAN 2008, care afirmă că "Virkon'S este un dezinfectant modern cu proprietăţi virucidale remarcabile."

^ S-a dovedit că omoară peste 500 tulpini de virusuri, bacterii şi ciuperci

^ Dovedit împotriva febrei aftoase (FA), a virusului PRRS, CVP2, Salmonella şi Campylobacter

^ Puternic, cu acţiune rapidă, flexibil, biosecuritate cu scopuri multiple

Eficacitate dovedită independent, cu spectru larg de acţiune.

După ce a investit milioane de lire sterline în teste de performanţă şi siguranţă, Virkon®S deţine un număr semnificativ de studii ce sprijină cererile aprobate de etichetare împotriva bolilor din Lista A a OIE, inclusiv: febra aftoasă (FA) şi pesta porcină clasică, precum şi bolile din lista B, cum ar fi boala Aujeszky şi TGE.

Pentru Salmonella, studiile confirmă că Virkon®S este foarte activ împotriva a cinci tulpini predominante responsabile de toxiinfecţii alimentare.

 

Formulă cu spectru larg al puterii de ucidere.

Formulat pentru a învinge problemele de spectru limitat şi activitate limitată manifestate de către alţi dezinfectanţi, Virkon®S reuşeşte să dezactiveze şi să distrugă organismul ţintă printr-un spectru larg, o gamă non-selectivă de reacţii de oxidare. Spre deosebire de alţi dezinfectanţi biochimici, precum aldehidele, Virkon®S nu exercită un efect toxicologic specific asupra organismului ţintă şi s-a dovedit că ucide agenţii patogeni în câteva secunde.

 

Eficacitatea dovedita atât în fermă cât şi în laborator.

Eficienţa dovedită la fermă oferă producătorilor reasigurarea şi ştiinţa faptului că produsul pe care îl folosesc va fi eficient în condiţiile reale de la fermă, unde temperaturile scăzute şi nivelul ridicat de materii organice pot reprezenta probleme serioase pentru alţi dezinfectanţi. Transportul de porci vii este un vector important al virusului PRRS în ferme şi în cadrul fluxurilor tehnologice de creştere şi îngrăşare a porcilor. Centrul de Eradicare a Bolilor Porcine, Universitatea din Minnesota, a publicat rezultate importante cu scopul de a ajuta producătorii să reducă riscul răspândirii virusului foarte infecţios PRRS prin transportul de animale1. În studiul realizat pe o remorcă mare pentru transportat porci sub constrângeri practice care să se potrivească condiţiilor de pe teren, cercetătorii au selectat 1 % Virkon®S ca dezinfectant de studiu datorită activităţii sale virucidale dovedite cu un spectru larg de acţiune inclusiv împotriva virusului PRRS. Rezultatele lor au fost excelente, producând "o bună inactivare a virusului PRRS în cadrul timpului ţintă când a fost folosită apă rece şi dezinfecţie aplicată prin spumare". Această lucrare, împreună cu sprectrul larg cunoscut de activitate al Virkon®S, a confirmat că acesta este dezinfectantul preferat pentru biosecuritatea la transport. Această gamă largă de provocări de biosecuritate din "lumea reală" demonstrează spectrul larg de eficienţă dovedită a Virkon®S împotriva viruşilor şi a bacteriilor. Virkon®S a dovedit adesea că satisface cele mai dure provocări de biosecuritate, mai bine decât oricare dintre produsele concurente şi oferă cheia spre combaterea efectelor viruşilor şi bacteriilor în producţia animală.

 Nu toţi dezinfectanţii sunt la fel.

Investiţii mari au fost realizate pentru teste de performanţă şi siguranţă şi înregistrări internaţionale ale produsului şi, ca rezultat al acestora, Virkon®S are un dosar extins cu date ce-i dovedesc eficacitatea împotriva a peste 100 de tulpini de viruşi din 22 de familii virale; peste 400 de tulpini de bacterii şi peste 60 de tulpini de ciuperci, toate la o varietate de timpi de contact, temperaturi şi niveluri de materie organică. Această bogăţie asigură că Virkon®S oferă producătorilor o eficacitate remarcabilă şi performanţă dovedită.


Control excelent al agenţilor patogeni responsabili cu toxiinfecţii alimentare la standardele testelor ue.

Odată cu stricta legislaţie a UE cu privire la ţinerea sub control a Salmonella şi Campylobacter în vigoare în întreaga industrie a creşterii porcinelor, Virkon®S a fost re-evaluat la Universitatea Wageningen din Olanda pentru a aborda în mod special legislaţia UE. Ultimele studii EN 1656 Salmonella şi Campylobacter au confirmat că Virkon®S a atins rate excelente de diluare de 1:100 şi 1:200 împotriva celor mai prevalente tulpini de Salmonella responsabile de toxiinfecţii alimentare; S. enteritidis, S. typhimurium, S. virchow, S. infantis şi S. hadar, şi Campylobacter jejuni. În plus, date similare sunt acum disponibile pentru Staphylococcus aureus (bacteria MRSA la porc).

 

Eficienţa spectrului larg de acţiune al Virkon®S a fost dovedită în mod independent împotriva:

 

^ a peste 100 tulpini de viruşi din 22 familii virale,

^ a peste 400 tulpini de bacterii,

^ a peste 60 tulpini de ciuperci,

folosind o gamă largă de timpi de contact, nivele de temperatură şi materii organice.

 Standard de aur pentru băi la încălţăminte, pentru rapiditatea vitezei de ucidere.

Studii independente de teren au demonstrat disfuncţionalităţile mai multor tipuri de dezinfectanţi pentru băile de încălţăminte datorită vitezei scăzute de ucidere. Cercetătorii de la Universitatea Purdue din Indiana, Statele Unite, au comparat performanţa dezinfectanţilor din şase clase de top4 şi numai dezinfectantul QAC a realizat o dezinfecţie corespunzătoare a încălţămintei, dar a necesitat la final o limpezire nepractică de cinci minute.

Totuşi, atunci când Virkon®S a fost evaluat în condiţii similare, s-a obţinut o dezinfecţie eficientă după curăţarea încălţămintei în doar 30 secunde5. Studiul a confirmat că Virkon®S atinge o viteză de ucidere excelentă la temperature scăzute şi în prezenţa materiei organice.

Virkon s oferă beneficii operaţionale semnificative

Nu e nevoie să faceţi rotaţie la dezinfectanti.

Studii independente au demonstrat că Virkon®S este mai puţin probabil să ducă la dezvoltarea rezistenţei dobândite în comparaţie cu alţi dezinfectanţi biochimici, eliminând în consecinţă nevoia de a folosi dezinfectantul prin rotaţie2,3.

Siguranţă de operare superioară.

Investiţii semnificative au fost realizate evaluând siguranţa utilizării Virkon®S pentru utilizatori. Evaluarea demonstrează că Virkon®S nu este coroziv pentru piele şi nu provoacă sensibilitate. Un exemplu tipic de utilizare în diluţie de 1:100 (1 %) s-a dovedit a fi neiritant pentru piele şi ochi şi nu este agent sensibilizant.

 

 

Acţiune dovedită la temperaturi scăzute.

Capacitatea unui dezinfectant de a acţiona bine la temepraturi scăzute contribuie la valoarea sa de utilizare zilnică. Temperatura este un factor major. Este bine ştiut faptul că eficienţa dezinfectanţilor poate descreşte odată cu temperatura şi s-a demonstrat că eşantioane de formaldehidă au redus performanţa biocidă atunci când temperatura era scăzută. Acţiunea redusă a dezinfectanţilor fenolici asupra virusului PRRS la temperaturi joase a fost de asemenea demonstrată. În schimb, activitatea produsului Virkon®S împotriva diverşilor viruşi se menţine la 4°C.

 

 Uşor de transportat şi de depozitat.

Virkon®S poate fi transportat în mod convenabil şi rapid pe cale ferată, maritimă şi aeriană deoarece nu este clasificat ca 'Periculos pentru Transport', reducând preţul transportului şi eliminând necesitatea angajării de personal specializat în transportul bunurilor periculoase. Datorită complexităţilor şi restricţiilor legate de transportul de bunuri periculoase, timpii de transport pot fi prelungiţi.

Formula pulbere Virkon®S simplifică depozitarea şi fiindcă pulberea este atât de stabilă încât poate fi depozitată perioade lungi de timp, depozitarea sa în vrac e ideală.

 Biosecuritatea într-un ambalaj unic.

Virkon®S oferă agricultorilor un sistem de biosecuritate foarte convenabil cu mai multe scopuri, într-un ambalaj unic şi pentru o gamă largă de aplicaţii:

^ Suprafeţe

^ Echipamente

^ Autovehicule

^ Dezinfectare pe cale aeriană

^ Sisteme adapare

Profil pentru mediu.

Virkon®S cu o chimie pe bază de oxigen conţine săruri organice simple şi acizi organici iar ingredientul activ se descompune printr-o serie de căi în mediul înconjurător, în sol şi apă, formând în procesul de descompunere substanţe ce apar în mod natural: săruri de potasiu şi oxigen. Componentele majore organice sunt clasificate ca rapid biodegradabile conform testelor OCDE şi UE.

Virkon®S nu este clasificat ca R53* şi nu persistă în mediul înconjurător, conform standardelor din procesul european de clasificare şi etichetare a preparatelor chimice. Studii independente au arătat că Virkon®S diluat nu ar trebui, atunci când este folosit conform indicaţiilor, să prezinte niciun pericol pentru unităţile de tratare a apei6.

 *Poate provoca efecte adverse pe termen lung în mediul acvatic.

 

Pulverizare pe cale aeriană în prezenţa animalelor.

Pulverizarea dezinfectantului sub formă de ceaţă fină în adăposturile pentru animale poate ajuta la reducerea contaminării în cruce şi prevenirea unei infecţii secundare în timpul focarelor de boli respiratorii sau de alt tip. Virkon®S poate fi pulverizat în prezenţa porcilor la o rată de diluţie de 1:200 (0.5%). Este întotdeauna important să citiţi eticheta Virkon®S pentru a vă asigura că respectaţi reglementările.

Susţine reducerea antibioticelor.

Guvernele din lumea întreagă caută să reducă utilizarea antibioticelor pentru animale pentru a limita dezvoltarea rezistenţei la antibiotic care e transmisă la populaţia umană. Legislaţia direcţionată să reducă utilizarea antibioticelor în scop profilactic în lanţul alimentar devine acum o realitate prin acţiuni întreprinse de către producători pentru a îmbunătăţi măsurile de biosecuritate.

Cu o eficacitate dovedită într-o gamă largă de provocări de biosecuritate “din lumea reală” împotriva viruşilor şi bacteriilor, Virkon®S îndeplineşte cele mai dure provocări de biosecuritate, la un nivel mai ridicat decât al concurenţilor săi şi oferă cheia pentru combaterea efectelor viruşilor şi bacteriilor în producţia animală. Ca dezinfectant preferat de guvernele din întreaga lume, Virkon®S este lider în programe de biosecuritate cu “bune practici”.

 Ghid de aplicare & utilizare.

 

Dezinfectarea suprafeţelor şi a echipamentelor. 

Dezinfectarea suprafeţelor

Rata de Diluţie

Aplicare

Dezinfectarea de rutină pentru toate suprafeţele, pământ, lemn şi beton

1:100 (10 grame de Virkon'S la 1 litru de apă)

Folosind un dispozitiv de spălare cu presiune sau alt pulverizator mecanic, aplicaţi soluţie de Virkon®S la o rată de aplicare de 300ml/m2.

Tabel de utilizare pentru suprafeţe.

Pentru a estima suprafaţa totală de dezinfectare, inclusiv pereţi şi tavane, înmulţiţi suprafaţa totală cu 2.5* 

Suprafaţa ce trebuie dezinfectată

 

Rata de Diluare

Volum de apă necesar

Dezinfectare de Rutină şi Cerinţe Generale DEFRA pentru Marea Britanie 1:100 (1%)

1:200 (0.5%)

Cerinţe DEFRA pentru Boli şi Păsări în Marea Britanie

1:280

Cantitate de Virkon®S de adăugat

50m2                           15 litri

150g

75g

54g

100m2                         30 litri

300g

150g

107g

500m2                       150 litri

1.5 kg

750g

536g

1000m2                     300 litri

3 kg

1.5 kg

1.071kg

2500m2                     750 litri

7.5 kg

3.75 kg

2.68 kg

 1.   Decideţi cu privire la volumul de soluţie dezinfectantă necesar, la rata de diluţie corespunzătoare.

2.   Măsuraţi cantitatea corespunzătoare de pulbere Virkon®S pentru a obţine rata de diluţie dorită.

3.   Adăugaţi pudra Virkon®S în apă şi amestecaţi bine pentru a o dizolva.

 Folosind un dispozitiv de spălare sub presiune sau alt pulverizator mecanic, aplicaţi soluţia de Virkon®S la o rată de aplicare de 300ml/m.2  

 *Acest calcul se bazează pe rate de conversie din Marea Britanie. Vă rugăm să verificaţi cerinţele specifice la nivel de ţară/regiune.

Ghid de aplicare şi utilizare.

Dezinfectare de echipamente. 

Dezinfectare Echipament

Rată de diluţie

Aplicare

Curăţare de rutină şi dezinfectarea echipamentelor mobile

1:100 (10 grame de Virkon'S la 1 litru de apă)

Folosind o maşină de spălat cu perie sau un dispozitiv de spălare sub presiune, spălaţi tot echipamentul cu soluţie Virkon®S până când acesta e vizibil curat.

Pregătire şi utilizare bai pentru încălţăminte cu dezinfectant.

Dezinfectare

Rată de diluţie

Aplicare

Dezinfectare de rutină a încălţămintei

1:100 (10 grame de Virkon'S la 1 litru de apă)

Înlocuiţi soluţia după ce s-a murdărit sau după o perioadă de 4-5 zile.

 

Dezinfectant pentru sistemul de apă.

Dezinfecţia Terminală şi Continuă – Toate sistemele de apă pot conţine unele contaminări virale sau bacteriene, mai ales rezervoarele unde se pot acumula praf şi moloz. Dezinfectarea va curăţa sistemul şi va elimina viruşii, bacteriile şi dezvoltarea ciupercilor.

 

Dezinfecţie a Sistemului de Apă

Rată de Diluţie

Aplicare

Dezinfecţie Terminală

1:200 la 1:100

Izolaţi rezervorul la sursa de alimentare şi scurgeţi apa către punctele cele mai îndepărtate de rezervor. Curăţaţi orice murdărie brută şi moloz. Reumpleţi cu apă şi adăugaţi volumul corespunzător de pulbere Virkon®S, amestecaţi bine şi lăsaţi să acţioneze 10 minute. Scurgeţi apa prin toate punctele de scurgere şi aşteptaţi încă 50 minute înainte să drenaţi şi să reumpleţi sistemul cu apă curată.

Dezinfecţie Continuă

1:1000

Dozaţi în rezervor conform instrucţiunilor sau aplicaţi cu ajutorul echipamentului de dozare al sistemului de apă.

 Tabel pentru dezinfecţia apei cu virkon's

 

Litri de apă de dezinfectat

Rata de Diluţie

Terminală 1:200

Curăţare 1:100

Dezinfectare continuă a apei 1:1000

Cantitate de Virkon®S de adăugat

100 litri

500g

1kg

100g

250 litri

1.25kg

2.5kg

250g

500 litri

2.5kg

5kg

500g

1000 litri

5kg

10kg

1kg

Dezinfecţie pe cale aeriană.

 Aburire/pulverizare aeriană, Ceaţă rece şi termică.

Pentru a controla organismele ce pot fi introduse într-o clădire în timpul procedurii de instalare şi pentru a dezinfecta zonele inaccesibile ale clădirii şi din aer, folosiţi fie un pulverizator fin sau o maşină pentru ceaţă termică pentru a aplica uniform soluţia de dezinfectant Virkon®S.


Dezinfecţia de Echipament

Rată de Diluţie

Aplicare

Pulverizare ceaţă / pe cale aeriană

1:200

Folosind fie un dispozitiv de spălare sub presiune fie un pulverizator portabil setat la pulverizarea cea mai fină, aplicaţi 1 litru de soluţie de Virkon®S la 10m2 suprafaţă de sol.

Ceaţă rece

1:100

Folosiţi un aparat mecanic de pulverizat pentru a aplica soluţie de Virkon®S la o rată de 1 litru petru 10m2 de suprafaţă de sol.

Ceaţă termică

1:25 (4%) soluţie de Virkon'S într-un amestec de 85:15 apă Virkon®S Fog Enhancer

Folosind o maşină de ceaţă termică, aplicaţi soluţia preparată la 1 litru pentru 40m2 suprafaţă de sol.

 

 Dezinfecţie pe cale aeriană în prezenţa animalelor.

^ Virkon®S poate fi pulverizat în prezenţa animalelor sau păsărilor la o rată de diluţie de 1:200 (0.5%).

^ Trebuie folosit un aparat de ceaţă rece sau un pulverizator.

^ Citiţi întotdeauna eticheta Virkon®S pentru a vă asigura că respectaţi reglementările.

eficacitate dovedită cu spectru larg de acţiune

 

date despre activitatea virucidă

 

Boală porcină /Stare conexă                                                             Familie Virus                        Rată de Diluţie

Sindromul Respirator şi Reproductiv Porcin (PRRS)                    Arterivirus                              1:500

Pesta porcină africană (ASF)                                                            Asfarviridae                          1:800

Sindrom multisistemic de irosire post-înţărcare (PMWS)            Circoviridae                         1:100

Sindromul de dermatită-nefropatie porcină (PDNS)                   Circoviridae                          1:100

Circovirus Porcin-2 (PCV2)                                                               Circoviridae                          1:100

Gastroenterita Transmisibilă a Porcului (TGE)                              Coronaviridae                      1:100

Pesta porcină clasică (CSF)/Hog Cholera                                     Flaviviridae                           1:150

Boala lui Aujeszky (pseudoturbarea)                                              Herpesviridae                      1:100

Gripa porcină (H1N1)                                                                         Orthomyxoviridae                1:100

Febra aftoasă (FMD)                                                                          Picornaviridae                      1:1300

Boala veziculoasă a porcului (SVD)                                              Picornaviridae                      1:200

 

Date despre activitatea fungicidă

 

Boală porcină /Stare conexă                             Agent Patogen                                     Rată de Diluţie

Aspergiloză                                                          Aspergillus niger                                 1:100

Ulcer gastro-esofagian                                   Candida albicans                                1:100

Dermatofitoză                                                      Trichophyton mentagrophytes          1:50 - 1:300

 

Utilizările specificate şi cerinţele înregistrate pentru Virkon®S  pot varia de la o ţară la alta.

Vă rugăm să contactaţi compania DuPont direct pentru a verifica uzanţele specifice naţionale aprobate.

 

date despre activitatea bacteriană

 

Boală porcină /Stare conexă                                         Agent Patogen                             Rată de Diluţie

Pleuropneumonie                                                   Actinobacillus pleuropneumoniae                1:200

Intoxicaţie alimentară – om                                 Bacillus cereus                                    1:100

Rinită atrofică                                                                       Bordetella bronchiseptica                  1:150

Spirochetoză                                                                        Brachyspira hyodysenteriae             1:100

Avorturi                                                                                  Brucella abortus                                  1:100

Intoxicaţie alimentară – om                                         Campylobacter coli                             1:100

                                                                                                Campylobacter jejuni                         1:100

                                                                                       Campylobacter pyloridis                    1:100

Enterocolită necrozantă                                                     Clostridium perfringens                     1:100

Dermatită                                                                              Dermatophilus congolensis              1:100

Septicemie                                                                           Erysipelothrix rhusiopathiae             1:100

Diaree, edem                                                                       Escherichia coli                                   1:100

Intoxicaţie alimentară – om                                               Escherichia coli O157:H7                  1:100

Septicemie, boli respiratorii                                              Haemophilus somnus                        1:100

Avort, pierderea fătului, endometrită, mastită              Klebsiella pneumoniae                      1:200

Enterită proliferativă porcină                                             Lawsonia intracellularis                     1:100

Septicemie la avort, encefalită,

Intoxicaţie alimentară – om                                                               Listeria monocytogenes                    1:100

Poliserozită                                                                           Mycoplasma hyorhinis                       1:800

Infecții asociate cu enterita porcină                                 Pasteurella haemolytica                    1:100

Pneumonie, Rinită atrofică                                                                Pasteurella multocida                        1:150

Infecții secundare, co-infecții cu CVP2                          Proteus mirabilis                                 1:200

Infecții ale tractului respirator                                           Pseudomonas aeruginosa                                1:100

Enterocolită, Septicemie, Intoxicaţie alimentară – om                Salmonella choleraesuis                   1:120

Intoxicaţie alimentară – om                                                               Salmonella arizona                            1:100

                                                                                                Salmonella enteritidis PT4                                1:100

                                                                                                Salmonella hadar                                               1:200

                                                                                                Salmonella infantis                             1:200

                                                                                                Salmonella thomasville                     1:200

Enterocolită, Septicemie, Intoxicaţie alimentară – om                Salmonella typhimurium DT104      1:200

Intoxicaţie alimentară – om                                                               Salmonella virchow                            1:200

Infecții umane                                                                      Staphylococcus aureus                      1:100

                                                                                                (Bacteria MRSA la porc)

Botrio-micoză                                                                       Staphylococcus aureus                      1:100

Septicemie, meningită, artrită, bronhopneumonie       Streptococcus suis                              1:150Ċ
Nicolae Popa,
27 mai 2015, 09:09
Ċ
Nicolae Popa,
27 mai 2015, 09:09
Ċ
Nicolae Popa,
27 mai 2015, 09:09
Comments